2024. április 26., péntek
FONTOS

Párakapukkal és locsolással enyhítik a forróságot Gyulán

A szökőkutak mellett folyamatosan működik a párakapu a Harruckern téren, a hőségben sokan igazítják úgy útjukat, hogy átmenjenek alatta. Ez a módszer az elmúlt években bevált a kánikula idején, így a Gyulai Közüzemi Kft munkatársai idén is elhelyezték a hűsítő alkalmatosságokat.

Bányai György üzemvezető helyettes kiemelte, az elmúlt években több olyan zöldterületi fejlesztés valósult meg a városban, melyek során öntöző rendszereket alakítottak ki. A tapasztalat az, hogy ahol lehet öntözni a parkokat, ott nemcsak a klíma elviselhetőbb a forróság idején, hanem a növények is jobban átvészelik a nehéz időszakot.

Ennek érdekében persze rengeteget locsolnak, a gyulai közterületeken elültetett, több tízezer virág öntözése nem kis terhet ró a cég munkatársaira.

Az idei nyár jóval melegebb, mint a tavalyi volt, 2020-ban nem kellett harmadfokú hőségriadót bevezetni, idén viszont eddig kétszer is sor került erre. A harmadik ilyen alkalom szerdán jön el, ekkor útnak indul a Közüzem útlocsoló autója is, mely délutántól az éjszakai órákig hűsíti az utakat.

Nézze meg ezt is:

A költészetet ünnepelték a Pánczélban

  Hatodik éve rendeznek költészet napi programot a Pánczél Imre intézményben. A napokban az itt …