2024. május 4., szombat
FONTOS

Mini sakk akadémia foglalkozássorozat várja a gyerekeket a könyvtárban

Mini sakk akadémia foglalkozássorozat várja az érdeklődőket a Mogyoróssy János Városi Könyvtárban.

A június 28-ai, negyedik rendezvényen a figura támadása, a sakk és a matt fogalma, valamint a sakk kivédése volt a középpontban. Az összesen 40 foglalkozásból álló programsorozat július elején indult, a programokhoz az 5 és 12 éves kor közötti gyerekek bármikor csatlakozhatnak.

Gombos János kiemelte, óvodásként, 4-5 éves korban érdemes elkezdeni sakkozni, de a fejlődés nagyon változó. Hangsúlyozta, nem az az elsődleges cél, a lényeg, hogy a foglalkozássorozat során mennyire tanulnak meg a fiatalok sakkozni, hanem az, hogy közösségben legyenek, és jól érezzék magukat.

 

Gombos János elmondta, mintegy 30 éve működik sakk foglalkozás “Sakksuli” néven a gyulai könyvtárban. Az évek során többek között első osztályú játékosok, valamint későbbi sakk bírók is kikerültek a “Sakksuliból”. Elhangzott, a fiatalok között rögtön észre lehet venni azt, ha valaki tehetséges a sakkban.

Nézze meg ezt is:

Több épület felújítását jelentette be Soltész Miklós Gyulán

15 millió forintot biztosít a Kossuth téren található Szentháromság kápolna tornyának műemléki felújításához a Miniszterelnökség …