2024. június 16., vasárnap
FONTOS

Együttműködik a KISOSZ-szal a kormányhivatal

Szerda délelőtt az ALFA KISOSZ Egyesülettel kötött együttműködési megállapodást a Békés Megyei Kormányhivatal.

A dokumentumokat Takács Árpád kormánymegbízott, illetve Dudás István elnök látta el kézjegyével.

A békéscsabai eseményen a kormánymegbízott felidézte, immár a 19. partnerségi szerződést kötötték meg, az együttműködő felek között kamarák, érdekképviseleti szervezetek, felsőoktatási intézmények, szakmai és civil szervezetek szerepelnek. Ugyanakkor a szakmai feladatellátás hatékony támogatására a korábbi években a megyei rendőr-főkapitánysággal, a Közbeszerzési Hatósággal, és a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézettel is kötöttek megállapodást.

Takács Árpád hangsúlyozta, az ALFA KISOSZ Érdekvédő és Képző egyesülettel sem előzmény nélküli a közös munka.

A KISOSZ egy több, mint 110 éves múlttal rendelkező szervezet, elsősorban a kereskedelmi és vendéglátó-ipari mikor-, ki- és középvállalkozásokat képviseli. Évek óta szoros kapcsolatot ápolnak a kormányhivatallal az álláskeresők képzésében.

Az eseményen elhangzott, az ALFA KISOSZ egy képviselője a jövőben a Békés Megyei Kormányhivatal Tudományos Tanácsának szakértői közé is bekerül. Rákóczi Attila főigazgató ez utóbbi szervezet munkájáról adott tájékoztatást.

A kormányhivatal félévente szervez megbeszéléseket a térségben működő, legfontosabb partner szervezetek képviselőivel, a szerdai esemény is ebbe a sorba illeszkedett.

Nézze meg ezt is:

Új módszer az öntözésben

  Nemrégiben húsz öntözőzsákot helyezett ki a város közterein a Gyulai Közüzemi Kft. A kísérleti …