2024. április 26., péntek
FONTOS

Zebra Zsaru programmal segítenek a rendőrök a diákoknak

Nemcsak Békés megyében, hanem országszerte készült a rendőrség a tanévkezdésre. A nyári szünet után, szeptember elsejével elindultak a gyerekek az iskolákba.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai fontosnak tartják, hogy vigyázzunk a fiatalokra, és erre fel is hívják a figyelmet. Vannak olyan országos kezdeményezések, melyek a tanév közben is fontos szabályokra igyekeznek megtanítani a gyerekeket azért, hogy el tudják kerülni a veszélyhelyzeteket. Vannak Békés megyei kezdeményezések is, ilyen a 2005-ben elindított Zebra Zsaru program, melyhez évről-évre gyulai iskolák is csatlakoznak. Így történt ez idén is.

A Zebra Zsaru programnak az is célja, hogy a gyerekek hazavigyék az ismereteket és otthon, a családdal is megbeszéljék a tanult szabályokat.

Szombati Andrea kiemelte, hogyha már az iskolások egyedül közlekednek, akkor a szülők járják be az első napokban a gyerekekkel azt az útvonalat, melyen eljutnak otthonról az iskolába. Ezen a távon minden ponton mutassák be a fiataloknak, hogy mire kell figyelniük az út során. Gyulán egy iskola csatlakozott a Zebra Zsaru programhoz, de Békés megyében összesen kilenc olyan település van, ahol találkozhatnak zebrazsarukkal a közlekedők. Szombati Andrea hangsúlyozta, nemcsak szeptemberben, a tanévkezdés kapcsán igyekeznek megtenni mindent a gyermekek, szülők, pedagógusok biztonsága érdekében, hanem évközben is.

Több, mint 100 olyan iskola van a megyében, ahol iskolarendőr teljesít szolgálatot a teljes tanév során.

Nézze meg ezt is:

Köztéri szemeteseket rongált meg és parkoló kocsikat karcolt össze egy férfi Gyulán

  A rendőrök a bejelentés után a helyszín közelében elfogták és előállították a rendőrkapitányságra. Több …