2024. április 27., szombat
FONTOS

Három napig ismét a pálinka fővárosa lesz Gyula

A Dél-Alföld egyik legnagyobb gasztronómiai rendezvénye szeptember 16-a és 18-a között várja a látogatókat. A három nap alatt a nemes hungarikum, a pálinka lesz a figyelem középpontjában.

Az immár 21. alkalommal életre hívott eseményre a negyedik alkalommal kellett új időpontot találni. Három, a 2020 áprilisi, a szeptemberi, valamint 2021 áprilisi időpont is meghiúsult a koronavírus-járvány miatt.

Bora Imre, a fesztivál igazgatója elmondta, egy fesztiválnak nemcsak a koncertekről kell szólnia, hanem azt a termék köré kell felépíteni, amiről szól az esemény immáron 21 éve. Kiemelte, sokat gondolkoztak azon, hogy a mostani időpontban megszervezzék-e az eseményt.

A fesztivál kísérőrendezvényének, a Brillante – 2021 Bérfőzetők és Magánfőzők Nemzetközi Párlat Verseny eredményhirdetése egy új helyszínen lesz megrendezve, az Almásy-kastély Stefánia szárnyának báltermében. Itt többek között a legjobb magánfőzött párlatot, a legeredményesebb magánfőzőt, valamint a legjobb bérfőzetett párlatot ismerik el. A rendezvény másik szakmai újítása, hogy vezetett pálinkakóstolót fognak tartani.

Elhangzott, közel 300 év után újra pálinkát főznek a várban. Egy interaktív pálinkafőzést valósítanak meg, amit szabadon lehet majd látogatni.

A szerda délutáni helyszíni sajtótájékoztatón szó volt a belépéssel kapcsolatban is. Elhangzott, minden bejáratnál szenzoros kézfertőtlenítőt fognak biztosítani, ezzel is ügyelve a látogatók biztonságára.

Elhangzott, 2021-ben a szőlő pálinka kerül a középpontba. A főszereplő pálinka mellett a három nap során a színpadon a magyar könnyűzenei élet jeles képviselőivel találkozhatnak az érdeklődők.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …