2021. október 26., kedd
FONTOS

Megkezdődött a Gyulai Pálinkafesztivál

Közös koccintásra hívott Bora Imre, a Gyulai Pálinkafesztivál igazgatója. Csütörtök este másfél év kihagyás után immár a 21. alkalommal kezdődtek meg a programok a várkertben.

Beszédében Kovács József országgyűlési képviselő az elmúlt hónapok viszontagságait, a szervezés nehézségeit is felidézte. Hangsúlyozta, az idén itt megtartott programok mind nagy sikerrel zárultak. Görgényi Ernő polgármester emlékeztetett, két éve még senki sem gondolta, hogy jön egy világjárvány, ami miatt háromszor kell elhalasztani a pálinkafesztivált.
Az eseményen Kulcsár László, a Nemzeti Agrárgazdasági kamara megyei elnöke a város értékeiről és a pálinka, mint hungarikum jelentőségéről beszélt. Takács Árpád kormánymegbízott kiemelte, a pálinkafesztivál jó alkalom arra, hogy megmutassuk a térség értékeit.
A fesztivál vásár területe és a pálinka árusító standok szabadon, védettségi igazolvány nélkül látogathatók. A koncert közvetlen területére viszont csak védettségi igazolvánnyal lehet bejutni a szervezők felhívása szerint.
A programok szombat estig tartanak.

Nézze meg ezt is:

Két helyszínen emlékeztek 1956 hőseire

  Az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulója alkalmából tartottak megemlékezést szombat délelőtt a gyulavári …