2024. március 19., kedd
FONTOS

22 térzene koncertet tartottak idén, Gyulán

A Tér-Zene program eddig elért eredményeit ismertették a csütörtök délutáni sajtótájékoztatón, és átadtak egy Tér-Zene elemekből álló promóciós csomagot is Gyula városának.

A programot 2019 októberében azzal a céllal indították útjára, hogy a települések közterein újra felcsendülhessenek a zeneművészet évszázados remekei. Idén 900 millió forinttal támogatták a településeket – mondta el Fülöp Péter, helyettes államtitkár.

Gyulán az idei nyáron 22 koncertet tartottak meg a város különböző helyszínein, mint például a Rondellánál, a Szent Miklós parkban, a Világóránál, és a Göndöcs-kerti zenepavilonban – ismertette Görgényi Ernő gyulai polgármester. Mindezek mellett a programon kívül gyulai diákok utcazenével is szórakoztatták a járókelőket a város több pontján, akiknek a személyét a zeneiskola igazgatója által vezetett bizottság választotta ki annak érdekében, hogy a minőség megszólaljon meg Gyula közterületein.

Az EMMI kultúráért felelős államtitkára, Halász János kiemelt jelentőségűnek nevezte ezt a programot a művészetet ápolók, művelők, és a befogadó közönség szempontjából is. Fontos, hogy legyenek megfelelő keretek, alkalom, helyszín, ahol a művészek meg tudják magukat mutatni magukat.

A sajtótájékoztatót követően a program a Sonivius Vappae Együttes koncertjével zárult.

Nézze meg ezt is:

Erkel Ferenc szépunokája mondott beszédet március 15-én, a Petőfi téren

    Hagyományosan a Kossuth téren kezdődött a március 15-ei ünnepi programsorozat. Ezen a helyszínen …