2024. április 26., péntek
FONTOS

Munkabiztonsági kérdésekről tartottak előadást Gyulán

A biztonságos munkavégzést szolgáló javaslatokról beszélt kedd reggel a kis és közepes vállalkozások képviselőinek Dobókői György Gyulán.

A Békés Megyei Kormányhivatal 2018-ban, Takács Árpád kormánymegbízott kérésére alakította meg a Békés Megyei Munkahelyek Biztonságáért Munkacsoportot, melynek az a feladata, hogy segítse a térségben élők biztonságát. Egy tudományos felmérés során összehasonlították a Békés megyei helyzetet az országossal, és különböző javaslatokat tettek annak érdekében, hogy biztonságosabb legyen a munkavégzés.

A kutatómunka során arra jöttek rá, hogy a kis- és közepes vállalkozásoknál több balesetet tapasztaltak, mint a nagyobb cégeknél, vállalatoknál.

Ezért készítettek egy kiadványt a kis- és középvállalkozások számára, amelyben összeszedték, mire kell odafigyelniük, hogy minél kevesebb munkahelyi baleset történjen.

Mindezeken felül 29 jogszabály módosítására tettek javaslatot, amivel az volt a céljuk, hogy minél egyszerűbben minél biztonságosabbá lehessen tenni a munkahelyeket.

 

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …