2021. október 27., szerda
FONTOS

Ismét muzsikált az erdő a Körösök Völgyében

 

Idén is megrendezték a határokat átívelő összművészeti programot, a Muzsikál az erdőt.

A három napos programsorozat első két napjának Gyula adott otthont,a zárónapot pedig Nagyvárad közelében tartották meg.

A már 18 éves rendezvény egyik fő célja a környezeti fenntarthatóságra való nevelés a zene és a művészetek együttes erejével.

A rendezvénysorozat október 1-én vette kezdetét a gyulai Csigakertből induló kenutúrával. Élményséta és székely mesék várták még az érdeklődőket a pénteki nap folyamán, ahol a harmonika és a jazz is teret kapott.

A Muzsikál az erdő szombati helyszíneit Városerdő biztosította. A hétvégi programsorozatot Sarkadról és Békéscsabáról induló kerékpár túrával indították, amelyen több százan vettek részt. Ezt követően közel három kilométeres, vezetett erdei sétán lehetett részt venni a Mályvádi erdőben, ahol erdei koncerteket tartottak.

A Muzsikál az erdő a Körösök völgyében a zenei és művészeti programok mellett, különböző műhelyfoglalkozásoknak is teret adott, mint a komposztálás, vagy a lekvárfőzés. A fotó- és rajzkiállítás mellett ismeretterjesztő előadásokat is tartottak.
A rendezvény egyben az Országos Erdészeti Egyesület által szervezett Erdők Hete programsorozat nyitányát is jelentette.
 

 

Nézze meg ezt is:

Markánsan nő a szennyvíz koronavírus koncentrációja

A szennyvízminták SARS-CoV-2 koncentrációja az előző hetek lassú ütemű növekedéséhez képest erőteljes emelkedést mutatott Budapesten, …