2024. április 27., szombat
FONTOS

Elkezdődött Békés megye legnagyobb pályaválasztási vására

Szerdán, a Csaba Parkban megnyitották a megye legnagyobb pályaválasztási vásárát. A kétnapos rendezvényen több, mint 100 kiállító tekinthető meg. Köztük 35 középiskola, 3 felsőoktatási intézmény, illetve 5 szakmai kamara, továbbá több, a duális képzésben együttműködő munkáltató mutatja be magát.
A pályaválasztási vásár lehetőséget nyújt arra, hogy az érintettek megismerkedjenek a továbbtanulás szempontjából választható iskolákkal és szakmákkal egyaránt. A rendezvény nem csak az általános iskolásoknak nyújt segítséget, hanem a szülőknek, valamint a pályamódosítás előtt állóknak is.
Az eseményen elismerésben részesítették a szakmák Európa bajnokságán 4. helyezést elért két Békés megyei fiatalt, Bakonyi Dávidot és Kövér Dánielt. A nemzetközi versenyen a Békés megyei fiatalok a mechatronikai szakmacsoport versenyszámában érték el kiváló eredményeiket.
A két éve megalakult pályaorientációs kerekasztal résztvevői a jövőben várhatóan felértékelődő szakmákról folytattak eszmecserét.
Az idei pályaválasztási vásár eddig nem látott hatalmas kínálata segít a fiataloknak megtalálni számításaikat nem csak a tanulmányokban, hanem az elhelyezkedés szempontjából is. Az esemény célja az is, hogy a fiatalok számára olyan pályaképet vázoljon, mely Békés megyében marasztalja őket.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …