2024. április 27., szombat
FONTOS

Két programot tartottak csütörtök este a várszínházban

Csütörtökön dupla programmal készültek a szervezők a várszínházba látogatók számára.

Előbb a Nyisztor János munkáiból készült Textúrák nélkül című kiállítást tekinthették meg az érdeklődők, melyen a Téglás zenekar is közreműködött.

Az alkotó elmondta, munkáinál nem törekedett arra, hogy élethűen adja vissza azoknak a tárgyaknak, helyszíneknek a pozícióját, amelyeket kiválasztott. Számára az alkotás eszköz arra, hogy bizonyos objektumokat megmutasson az embereknek, hogy másképpen, másféle szemüvegen keresztül is lehet látni egy bizonyos épületet. Korábbi munkáiban ilyen a Petőfi téren található oroszlános kút, a rabbi ház, vagy éppen a vár előtt található híd is.

Munkáira leginkább a 3D-s grafikák jellemzők, az alkotási folyamat során lemodellezi magát a tárgyat, és különböző beállításokat végez rajta. Első alkotásait két évvel ezelőtt készítette.

A kiállítás megnyitóját követően a Kézdivásárhelyi Udvartér Teátrum előadásában láthatták a nézők Görgey Gábor Hol a stukker?! című darabját Kolcsár József rendezésében. A darab egyik főszereplője, Orbán Levente, aki Cuki urat játssza, elmondta, hogy karaktere irányítja a történetet az előadás első részében.

A darab maga egy abszurd komédia. Térben és időben nincs meghatározva, hogy hol és mikor történik a cselekmény, ezért a néző azt hiheti, hogy aktuális az esemény.

A várszínház őszi programsorozata pénteken filmvetítéssel folytatódott.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …