2021. december 5., vasárnap
FONTOS

Kimagasló munkájáért kapott díjat Erdész Ádám

Négy évtizedes munkájáért Bősze Sándor-díjat adományozott Erdész Ádámnak a Magyar Levéltárak Vezetőinek Tanácsa. Az indoklásban az szerepel, hogy Erdész Ádám a levéltáros szakma számos területén végzett kimagasló munkát. Négy évtizedes pályafutása alatt nemcsak a tudományos kutatások, a forrásfeltárás, a kiadványkészítés, hanem a szakmai érdekképviselet terén is nagy jelentőséggel bíró munkát végzett.

A Békés Megyei Levéltár nyugalmazott igazgatója elmondta, számára azért is kedves ez a díj, mert a névadó Bősze Sándorral pályatársakként jó kapcsolatot ápoltak.

Erdész Ádám nyugdíjasként sem szakadt el a szakmától, sőt, mint mondta, így több ideje van arra, amit a legszívesebben csinál. Készül a Scherer monográfia és a Márki napló újabb kötete is. A Kner Albertről, vagyis a nyomdaalapító Kner Izidor fiáról szóló, várhatóan gazdagon illusztrált kötet egyelőre az Egyesület Államokban jelenik meg, de nem kizárt, hogy később Magyarországon is elérhető lesz.

Nézze meg ezt is:

Adventi szombatok elnevezésű programot tartanak a kastélyban

Változatos programokkal várják a látogatókat a nemrég átadott Stefánia-szárnyban, az adventi időszakban. Az ezt követő …