2024. április 26., péntek
FONTOS

Light Friday-t tartanak Békéscsabán

A Látni és látszani közlekedésbiztonsági kampány keretén belül Light Friday elnevezésű napot tartanak november 5-én Békéscsabán, az ORFK Balesetmegelőzési Biziottsága szervezésében.

Az országos programhoz mind a 19 megye, így Békés is csatlakozott. Az esemény célja, hogy felhívja a járművel közlekedők figyelmét a láthatóság fontosságára, ennek apropóján a rendőrök az érdeklődők számára különféle láthatóságot elősegítő eszközöket ajándékoznak.

Az elkövetkezendő téli időszakban megváltoznak az út- és a látási viszonyok, amely a gyalogosokat, a kerékpárral- illetve az autóval közlekedőket egyaránt érinti. A gépjárműveknél érdemes alaposan átnézetni minden biztonsági berendezést, tartozékot. Ide tartozik például az abroncsok, a világítás a fékrendszer, és az akkumlátor ellenőrzése is.

A téli időszakban korábban sötétedik, ezért fontos, hogy a jármű világítóberendezése megfelelően működjön. A rosszabb látási viszonyok miatt nagyobb követési távolságot kell tartani, hogy elkerülhetőek legyenek a balesetek. A csúszós, hideg időszakban kiemelten ajánlott a téli gumi használata, mert a nyári gumi 7 fok alatt már csúszni kezd, a téli gumi pedig különleges anyagból készül, és speciális bordázattal van ellátva, mellyel a fékút is rövidebb. Gyalogosok szempontjából fontos az utak csúszásmentesítése, és a leeső hó eltakarítása.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …