2024. április 26., péntek
FONTOS

Megrendezték a Harruckern Kupát a gyulai bowlingpályán

Hagyományteremtő céllal először rendezték meg a Harruckern Kupát a gyulai bowlingpályán.

A megmérettetésen az Esély Pedagógia Központ Pánczél Imre Tagintézményének és a Harruckern SE fiataljai mérték össze tudásukat az idén tavasszal átadott, négysávos pályán. A kupát végül Herczeg János nyerte.

Szombati György Zoltán a bowlingban azt szereti a legjobban, hogy gurítani kell a labdát, és amikor látja, hogy ő éri el a legjobb eredményt.

Percze Szabolcs Zoltán elmondta, már 4-5 éve bowlingozik és szereti, amikor együtt van a csapat. Célja az, hogy kijusson az olimpiára, ezért is edz heti két alkalommal.

A Pánczél Imre tagintézmény tanulói hetente több alkalommal is bowlingozhatnak. Király László nevelőtanár elárulta, több tehetséges tanuló is van, akik esélyesek arra, hogy kijussanak a 2023-as, berlini speciális olimpiára.

A gyulai bowling pálya kialakításnál fontos szempont volt, hogy alkalmas legyen sérült emberek számára is. Az elkészült létesítménybe igyekeznek minél több programot szervezni számukra.

A sérült fiataloknak idén még egy Mikulás Kupát is szeretnének rendezni, valamint adventi vásárral is készülnek. Az ifjúsági színtérként működő létesítmény a Magyar Speciális Olimpia Szövetség regionális versenyének is helyet adhat, erre már most készülnek a versenyzők.

 

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …