2024. május 26., vasárnap
FONTOS

954 fertőzött három nap alatt

Péntekről hétfőre 954 új esettel 29628-ra nőtt a Békés megyei koronavírus fertőzöttek száma, ez utóbbi adat a járvány kezdete óta megfertőződötteket mutatja.

Országosan sem javultak a mutatók, a hétvégén 21 060 új beteget igazoltak, elhunyt 304 többségében idős, krónikus beteg. 5286 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 519 ember gépi lélegeztetésre szorul.

A járvány negyedik hullámának felszálló ágában vagyunk, a legnagyobb veszélyben a beoltatlanok vannak, ezért kérik őket, hogy vegyék fel mielőbb az oltást. A beoltottak kevesebb, mint 1%-a betegszik meg, és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb.
A beoltottak száma 5 999 516 fő, közülük 5 774 158 fő már a második oltását is megkapta, 1 millió 594 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették.

 

A járvány negyedik hullámának megfékezése és az átoltottság növelése érdekében  november 22-28. között oltási akcióhetet szerveznek a kórházi oltópontokon, azon a héten az oltatlanoknak akár előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül is lehet oltásra menni. Ez esetben regisztrációjukat a helyszínen végzik el és oltásuk érkezési sorrendben történik.

További részletek: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/kormany-oltasi-akciohetet-indit-korhazi-oltopontokon

Nézze meg ezt is:

Látványos kötetben írta meg Németváros történetét Erdmann Gyula

  A napokban megjelent, és küllemében sokak számára meglepetést okozott Erdmann Gyula történész, nyugalmazott levéltár …