2024. április 27., szombat
FONTOS

Látópont lett az Erkel Ferenc Művelődési Központ

 

Látópont elismeréssel díjazták a közelmúltban a közművelődés jó gyakorlatait bemutató helyszíneket.  A díjat alapító szervezet célja az, hogy tudásmegosztás és tapasztalatcsere alakuljon ki a szakmabeliek között, illetve ösztönözzék a fiatalokat, hogy a közművelődési, kulturális pályát válasszák.

A gyulai művelődési központ az itt tevékenykedő Székely Aladár Fotóklubbal közös munkájával pályázott az elismerésre. Az intézmény és közössége kiállítások, fotótúrák, pályázatok,
rendhagyó tanórák megszervezésével dolgoznak azon, hogy a fényképezést a lehető legnagyobb körben megszerettessék és egy összetartó, tevékeny közösséget építsenek.
A művelődési központban ugyanakkor több olyan csoport is működik, melyek működése szintén jó példaként állítható mások számára.

A Látópont címet egyelőre közel 50 intézmény kapta meg. Ezek a helyszínek képesek és felkészültek arra, hogy a helyi jó gyakorlataikat, közösségi kezdeményezéseiket úgynevezett Látóutak formájában
ismertessék meg rendszeresen az érdeklődőkkel. A jó gyakorlataikat bemutató ezen helyszínekre – köztük a gyulai Erkel Ferenc Művelődési Központba is – 2022 tavaszától indulnak majd az úgynevezett látóutak.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …