2023. június 9., péntek
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2021. 12. 01.

Témák:

– 2030-ra 19 százalékkal szeretnék csökkenteni Gyulán az üvegházhatású gázok kibocsátását – mondta Görgényi Ernő polgármester 3Téma című műsorunkban. A város vezetője a nemrég elfogadott klímastratégia mellett a jelenleg is zajló faültetésekről és a Gyulahús részvénytársasággá alakításának aktuális lépéseiről is beszélt.

– Egy nap alatt 345 új fertőzöttet vettek nyilvántartásba Békés megyében. Továbbra is magas a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának mennyisége.

– Egy naptári évben rendeztek idén olimpiát, Európa-, valamint világbajnokságot. A három nagy versenyen 31 versenyző összesen 70 érmet szerzett hazánknak a kajak-kenu sportágban. A ZERGE Ifjúsági Túrasport Közhasznú Egyesület mindegyik érmes sportolónak emlékplakettet készíttetett.

– Ütő Edit alkotásaiból nyílt tárlat a Tájvízházban. A kiállítás az advent hangulatát idézi meg.

– Többek között az önkéntesek által elkészített adventi díszeket, koszorúkat vihetnek haza azok, akik ellátogatnak december 4-én a gyulai SM adományboltba. A Szeretet szombat elnevezésű adománybörze jó alkalmat ad arra, hogy segítsenek a rászoruló családoknak.

 

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2023. 06. 05.

Témák: – Nem felejtünk, és minden nap dolgoznunk kell azért, hogy megőrizzük kultúránkat – mondta …