2024. április 26., péntek
FONTOS

Elkezdődtek a gyermek könyvtár felújításának munkálatai

A hosszú évek során elhasználódott a szőnyeg alatti járólap, ezért ezt egy szintbe hozzák a munkások.

Az elmúlt év végén kezdődött el a Mogyoróssy János Városi Könyvtár gyermek könyvtárának kiürítése. A bútorokat, valamint a könyvek nagy részét a földszinten található előadóterembe költöztették át. A napokban pedig a felújítás első periódusa kezdődött el.

A belső, korábban zenehallgatásra szolgáló szobában gipszkarton falat építettek. Erre azért volt szükség, mert a fal már elszíneződött. A teremben ezentúl különböző foglalkozásokat tartanak majd.

A gyermekkönyvtár kölcsönözhető könyveinek 80-90 %-át át tudták helyezni az előadóterembe. Dézsi János igazgató elmondta, sikerült úgy berendezniük a termet, hogy az ne tűnjön zsúfoltnak. Így a legfiatalabb olvasók a felújítási munkálatok alatt is tudnak könyveket kölcsönözni. A korábbi számítógépes szigetek, melyek az internetezést tették lehetővé, megszűnnek. Helyettük laptopok lesznek.

A felújítás második ütemében, várhatóan márciusban érkeznek a bútoros cég kivitelezői. Amint elkészülnek a bútorok, elkezdik visszahelyezni a könyveket az új polcokra, melyeknek különleges, egyedi kialakítása lesz, és várhatóan legkésőbb április közepén át tudják adni a felújított részleget.

Nézze meg ezt is:

Testületi ülés: jó évet zártak az önkormányzati cégek

    A Dobos István utca egyirányú szakaszát szeretné a kerékpárosok számára kétirányúvá változtatni Vigné …