2024. április 27., szombat
FONTOS

Nagyobb vízfelület és több élményelem várja majd a gyermekeket Gyulán

2021. december elsején elkezdődött a “Gyermekparadicsom” megújítása a Gyulai Várfürdő területén.
Egy 2019-2030 között tartó fejlesztési koncepció alapján zajlik a jelenlegi beruházás, melyet 2018 decemberében fogadott el a gyulai képviselő-testület. Görgényi Ernő polgármester kiemelte, a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program segítségével, nemzeti forrásból biztosított a kormány forrásokat, többek között a fürdő felújítására. 2019 áprilisában egy két körös pályázat első körét megnyerték. Ez egy előzetes megvalósíthatósági tanulmányt finanszírozott meg. Ez alapján 2021 januárjában 2,9 milliárd forintot nyert a fürdő a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program révén.

Görgényi Ernő elmondta, a Gyulai Várfürdőnek is folyamatosan alkalmazkodnia kell a vendégek igényeihez, akik szeretik az újdonságokat, a korszerű, esztétikus környezetet.

Kun Miklós, a létesítmény ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, a Gyulai Várfürdő stratégiai célja az, hogy megőrizze piaci pozícióját. Ehhez komoly fejlesztésekre van szükség, hiszen Magyarország mellett a határon túl is fürdőberuházások zajlanak.

A munkálatok a tervek szerint a nyári, kiemelt időszakra befejeződnek. A fedett termál medence tervezése a nyári időszakra lezárul. Ezt követően lesz a közbeszerzés, a kivitelezési munka várhatóan ősszel kezdődhet el. Kun Miklós kiemelte, céljuk, hogy ez a beruházás csak egy nyarat, a 2023-ast érintse.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …