2024. május 2., csütörtök
FONTOS

Különleges eszközzel bővült a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság gépparkja

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság kezdeményezésére valósult meg egy ágazati gépbeszerzés az öntözésfejlesztés kapcsán. A nagy gémkinyúlású, lánctalpas kotrógéphez hasonló paraméterű gép évtizedek óta nem volt az igazgatóság kötelékében.
Az új gép segítségével lehetőség nyílik saját kivitelezésben a csatornák kotrására, valamint nádkaszálásra. A korábbi években ilyen jellegű munkát csak vállalkozó bevonásával tudtak elvégezni.

A gép üzemelés-fenntartási- és védekezési időszakban egyaránt fontos feladatokat lát majd el a jövőben. Többek között vízfolyásgátló akadályok eltávolításával, ezzel a csatornák vízszállító-képességének helyreállításával. A kotró szélesített lánctalpas járórésszel rendelkezik, segítve ezzel a terepi mozgást és a stabilitást. Kiegészítőként iszapoló kanál és mélyásókanál is rendelkezésre áll. A hosszított gémszerkezetnek köszönhetően a gémkinyúlás meghaladja a 18 métert, ezzel a nagy szelvényű csatornák fenntartása is lehetségessé válik.

Nézze meg ezt is:

Adományokkal segítettek a vadászok

Hétfőn hiánypótló orvosi eszközök beszerzéséhez kapott segítséget a Békés Vármegyei Központi Kórház Gyemekosztálya. Az Országos …