2024. április 26., péntek
FONTOS

Programok minden napra a gyulai kisgyermekeknek és szüleiknek

Garantált programok formájában nyújt ezentúl szolgáltatásokat a gyulai művelődési központ Gyermeksarka.
A szolgáltatásbővítés remek példája annak, hogyan tud eredményesen reagálni a helyiek igényeire egy közművelődési intézmény.
Az épület korszerűsítésének 2015 őszi átadása óta nyújt rendszeres programokat és gyermekmegőrzés lehetőségét az Erkel Ferenc Művelődési Központ. Az épület a felújításnak köszönhetően nemcsak új arculatot kapott és vált energetikailag is korszerűvé, de általa az intézmény funkciójában is megújult. A beruházás építészetileg is igyekezett segíteni azt a szándékot, hogy a létrejött új multifunkcionális közösségi központ a társas együttlét változatos formáinak, és a szórakozás programjainak színterévé váljon.
Ilyen a Gyermeksarok, amely az átadást követő időszakban már olyan közösségi eseményeket vezetett be, s tett ismertté és kedveltté a helyiek között, mint a Ciróka-maróka baba-mama klub, vagy Hevesi Imre Varázsének című gyermek foglalkozása.
2022 februárjától napi rendszerességgel kínál programokat a gyermekeknek és szüleiknek a gyulai művelődési központ Gyermeksarka.
– A karanténidőszakot követően azt vettük észre, hogy a korábbinál többen érkeztek a Gyermeksarokba akkor is, amikor nem volt előre meghirdetett programunk – tájékoztatott Repisky Dániel, az intézmény rendezvényszervezési csoportvezetője. A szakember elmondása szerint egyre több olyan jelzést kaptak, amelyben szervezett események megrendezését javasolták.
– Bár valóban bővültek a szolgáltatásaink, a céljaink nem változtak a kezdetiekhez képest. Szeretnénk a gyermekneveléssel, a különböző élethelyzetek kezelésével kapcsolatban pedagógus, pszichiáter, vagy épp gyermekorvos szakemberek segítségével segítséget adni a hozzánk érkező kisgyermekeseknek. Természetesen ezeket a programokat is úgy tervezik, hogy azokon gyermekükkel együtt lehessenek ott a szülők. Ugyanígy kiemelt fontosságúak a kicsiknek szóló események, amelyek egy része a zenei nevelésben jelent komoly segítséget, de általában remek közös programot jelentenek olyankor, amikor a játszótér az időjárás miatt nem opció, vagy egyszerűen kiválóan kiegészítik a hintázást, mászókázást – mondta a közművelődési szakember.
Repisky Dániel emlékeztetett: intézményük küldetésnyilatkozatában is szerepel, hogy kiscsoportjaik tagjaival együtt hiszik, hogy a közösségeikben tartalmasan eltöltött idő és rendszeres megjelenésük a helyi nyilvánosság előtt teszik a Gyulán élőket valódi közösséggé. Hozzátette: a Gyermeksarok ennek kiemelten jó példája, amely a helyi életminőség fejlesztése mellett az identitáserősítésben is komoly szereppel bírhat.
Az Erkel Ferenc Művelődési Központban található Gyermeksarok garantált programjai – amelyeket döntő többségben hat év alatti gyermekükkel érkezők látogatják – február 1-től az alábbiak:
Hétfő
9.00-12.00 Gyermekmegőrzés (szolgáltatás díja: 500 Ft/óra)
16.30-17.00 Füle Tomi zenés gyermek foglalkozása óvodásoknak (csak minden páros héten)
Kedd
10.00-12.00 Ciróka-maróka baba-mama klub
Szerda
13.00-20.00 Gyermekmegőrzés (szolgáltatás díja: 500 Ft/óra)
Csütörtök
9.30-11.30 Anyaklub
Előadók: Feketéné Kovács Judit (mentálhigiéniás segítő, művészetterapeuta) és Selmecziné Valach
Renáta (tanácsadó, szakpszichológus, interaktív gyermekterapeuta)
16.30-17.30 Hevesi Imi bácsi Varázsének című gyermek foglalkozása
Péntek
16.30-18.00 Manó Műhely (kézműves foglalkozás minden hónap első péntekén)

Nézze meg ezt is:

A költészetet ünnepelték a Pánczélban

  Hatodik éve rendeznek költészet napi programot a Pánczél Imre intézményben. A napokban az itt …