2024. április 26., péntek
FONTOS

Európai tárlaton szerepelnek a megyei levéltári anyagok

 

Január 21-én nyílt meg az Európa Digitális Kincsei című kiállítás Budapesten, a program még 2018-ban indult hat levéltár részvételével. A magyar mellett, portugál, spanyol, osztrák, norvég valamint a máltai levéltárak vannak a projektben. Célja, hogy megismertesse és közelebb vigye az emberekhez a levéltárak iratanyagait.

A különböző országok iratanyagait különböző molinókon és digitális formában is megtekinthetik az érdeklődők. Az eseményen kreatív, játékos feladatokat is készítettek a szervezők az iratanyagokra vonatkozóan, ilyen többek között a virtuális szerepjáték, a különböző kvíz – és memóriajátékok.

A tárlaton egy úgynevezett dizájn sarok is található, ahol a portugál, a norvég, a máltai, a magyar és a spanyol archívumok irataiból inspirálódva dizájnerek különböző használati tárgyakat terveztek.

A 2022 áprilisáig megtekinthető vándorkiállítás a tudomány és a technológia fejlődéstörténetét járja körül, bemutatva az európai történelem és kultúra egyik legjellemzőbb és legmaradandóbb vonását – a felfedezés iránti vágyat.

Nézze meg ezt is:

Testületi ülés: jó évet zártak az önkormányzati cégek

    A Dobos István utca egyirányú szakaszát szeretné a kerékpárosok számára kétirányúvá változtatni Vigné …