2024. május 8., szerda
FONTOS

Gyulai tapasztalatok: beláthatatlan krízis előtt áll Kárpátalja

Sikeresen, rendkívüli esemény nélkül jutottak el a Gyulán gyűjtött adományok a kárpátaljai Gyulára. A két kisteherautót Görgényi Ernő polgármester és Alt Norbert alpolgármester is elkísérte, pontosabban negyedmagukkal ők szállították le a több millió forint értékű, tartós élelmiszert és takarókat, ágyneműket tartalmazó csomagokat.

A kedd délután, a gyulai művelődési központban megtartott sajtótájékoztatón elmondták, a helyiek meglátása szerint beláthatatlan krízis vár Kárpátaljára, ezért az adományoknak nagy hasznát veszik. A beregszászi járás településein – ide tartozik Szőllősgyula is – még van élelmiszer a boltokban, de az ottani viszonyokat jól jellemzi, hogy az alig 20 ezer forintos havi nyugdíjak mellett a bolti árak már magasabbak, mint Magyarországon.

Kárpátalján a háborúnak nincsenek fizikailag észlelhető jelei, de a feszültség már érezhető, az országot rengeteget elhagyták. A kárpátaljai magyarok jelentős része azonban kitart, ezért a gyulaiak által küldött adomány számukra különösen értékes.

A sajtótájékoztatón elhangzott, a következő időszakban is folytatódik az adománygyűjtés. Az ottaniaknak ruhákra nincs szükségük, azonban az élelmiszerre annál inkább, így a gyulai lakosságot is arra kérik, hogy élelmiszert, takarókat, matracokat küldjön. Ezeket a művelődési központban folyamatosan le lehet adni. A következő szállítmány várhatóan két hét múlva indul útnak.
 

Nézze meg ezt is:

Új kiállítás nyílt a Tájvízházban

  Csütörtök délután új időszaki tárlat nyílt a Tájvízházban, Bazi nagy görög tábor címmel. A …