2024. április 27., szombat
FONTOS

További eszközfejlesztés és korszerűsítés valósul meg a városi könyvtárban

Több témában született döntés a csütörtök délelőtti képviselő-testületi ülésen.

A grémium a napirend előtti beszámolók között meghallgatta a Gyulai Hivatásos Tűzoltóparancsnokság tavalyi évi tevékenységéről szóló tájékoztatást. Zanócz István tűzoltóparancsnok kiemelte, 31 százalékos esetszám növekedés volt 2021-ben a 2020-as bázisévhez viszonyítva. Ez egy elég jelentős emelkedésnek számít, amit a műszaki mentések száma befolyásolt.

Zanócz István elmondta, Gyulán összesen 270 esetben kellett helyszínre vonulniuk a tűzoltóknak. 2021-ben 78-szor viharkár és műszaki mentés, 21 esetben pedig közúti baleset adott munkát nekik. Emellett 6 szénmonoxiddal kapcsolatos eseménynél, valamint 35 betegmozgatásban vettek részt. Tavaly gázszivárgás és épületomlás miatt is vonultak. A tűzoltóparancsnok hangsúlyozta, a város tűzvédelmi helyzete stabil.

A fő napirendek között jóváhagyta a grémium az önkormányzat idei évi közbeszerzési tervét, valamint döntött a civil szervezetek kölcsön szerződésének módosításáról is. A tavaly decemberben elhunyt Horváth Péter fogorvos emlékére táblát helyeznek ki és kopjafát állítanak Gyulaváriban.

Nemrég megújult a gyulai könyvtár gyermekrészlege. Egy pályázat segítségével további eszközfejlesztés és korszerűsítés valósul meg az épületben. Dézsi János elmondta, a bejáratnál található folyosószakasz méltatlanná vált ahhoz a környezethez, ami kialakult a beruházás kapcsán.

A grémium döntött a társasházak felújításának támogatásáról szóló önkormányzati rendelettervezet módosításáról, valamint a Gyulai Várfürdő területén létrejövő Termálpalota miatt módosítottak egy helyi építési szabályzatot is.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …