2024. április 26., péntek
FONTOS

Gyulavár Bajnokát keresték a hétvégén Gyulán

Gyulavár Bajnokát keresték a hétvégén Gyulán. Az Íjász csapatverseny egyedülállónak számított, mert a gyilokjáróról kifelé, a vár tövében elhelyezett célokra kellett lőniük a versenyzőknek.

A megmérettetésen 100 íjász jelent meg, 14 csapat képviseltette magát az ország különböző pontjairól, többek között Sopronból, Egerből, Várpalotáról, és a határon túlról, Nagyszalontáról is érkeztek. Dürgőné Kovács Piroska Cibakházáról utazott Gyulára.

Lovász Tamás, a Kerecsényi László Íjász Egyesület elnöke elmondta, a megmérettetésen a várfalról 35-70 méterre elhelyezett célokra csak történelmi íjakkal, vadászíjakkal, természetes alapanyagú, fa- és bambusz vesszőkkel lőhettek a résztvevők. A szervezők történelmi viseletet is kértek a jelentkezőktől.

A verseny előtt megtartott sajtótájékoztatón Vánky Sebastian, a Magyar és Nemzetközi Íjász Szövetség elnöke elmondta, augusztus 14 és 20 között rendezik meg a Történelmi Íjász Világbajnokságot, melynek Gyula lesz a helyszíne. Három különböző versenyszámból fog állni, több gyulai helyszínen. 300 körüli jelentkezőt várnak a világ számos pontjáról.

Vánky Sebastian azt is megemlítette, hogy a vb előtti napon Gyulán tartják meg az Íjászat Napját, ahol a történelmi íjászat mellett, a sport- és a verseny íjászatot is bemutatják majd.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …