2024. április 26., péntek
FONTOS

A magyar költészetet ünnepelték a Kávészünet zenekarral

 

Többek között Pilinszky János: Panasz című versének zenés feldolgozását hallhatta az általános iskolás közönség a Kávészünet zenekar fellépésén. A gyulai esemény az április 11-ei magyar költészet napjához csatlakozott, melyen többek között József Attila műveit is feldolgozta, előadta az együttes.

A zenekar koncertjein a legismertebb klasszikus és kortárs költők művei, valamint saját szövegű versátiratok szólalnak meg modern, dinamikus hangzással. Zenéjük hidat képez a mai fiatalság és az irodalom között.

Az együttest még 2005-ben Popovics György és Németh Ferenc alapította egy budapesti kollégiumban. A zene és a versek szeretete inspirálta őket. Az első sikerek után 2009-ben egy tehetségkutató műsorban ismerhette meg őket a nagyközönség.

A zenekar az eleinte akusztikus formában megzenésített verseket napjainkban már rockosabb verzióban adja elő. Popovics György kiemelte, így sokkal több érzelmet és hangulatot tudnak kifejezni a versek által. A Nobel-díjas svéd író, költő Tomas Tranströmer mellett Shakespeare műveket is feldolgoztak az évek során. Eddig több, mint 70 verset zenésítettek meg, melyet a pedagógusok a tananyag részeként is használnak a mindennapokban.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …