2024. április 27., szombat
FONTOS

24 órás alkohol és drogmaratont tartott a rendőrség

A ROADPOL, vagyis az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának idei ellenőrzési terve alapján, a rendőrség április 14. és 20. között közúti ellenőrzést végez, mely időtartamon belül egy teljes napon át tartott az alkohol és drogmaraton. Ez kifejezetten az ittas vagy bódult állapotban lévő járművezetők kiszűrésére irányult. Húsvét vasárnap este kezdődött ez a 24 órás ittasság ellenőrzés Békés megyében is.

A nem gépi meghajtású járművek körében 29 járművezetőt állítottak meg a rendőrök, két esetben szabálysértési eljárás indult velük szemben. Országosan a rendőrök 24 órán belül 41726 alkalommal ellenőrizték a járművezetőket, mely során 63 esetben indítottak eljárást járművezetés ittas állapotban, illetve 4 alkalommal járművezetés bódult állapotban bűncselekmények miatt. Emellett további 60 esetben közigazgatási eljárást kezdeményeztek a sofőrök ellen. A nem gépi meghajtású járművek körében 378 járművezetőt kontrolláltak, melyből 15 esetben szabálysértési, míg egy alkalommal közigazgatási eljárás indult.

Szombati Andrea kiemelte, nemcsak a húsvéti időszakban, hanem az év minden napján igyekeznek közölni azt a közlekedőkkel, hogy bármilyen szabálytalanság nagyon veszélyes. Hogyha valaki ittasan vezet, akkor nemcsak magát sodorhatja veszélybe, hanem a közlekedő partnereit is.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai azt kérik a járművezetőktől, hogy legyenek tudatában annak, hogy a közúti közlekedésben való részvétel igen komoly felelősséggel jár. Ezért ne hajtsanak gyorsan, ne vezessenek ittasan, tartsák be az elsőbbségadás, a kanyarodás szabályait! Emellett csak akkor előzzenek, hogyha biztonságosan belátják azt a távolságot és biztosan tudják, hogy be tudják fejezni ezt a manővert.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …