2024. április 26., péntek
FONTOS

Tizenöt megyei kistermelő és kézműves használhatja a Viharsarki termék logót

Tizenöt Békés megyei kistermelő és kézműves érdemelte ki a Viharsarki termék logó használatát.

A kedd délutáni eseményen az erről szóló oklevelet vehették át a megjelentek. Ez arról szól, hogy a kistermelő, a kézműves készítményei kiválóan képviselik Békés megyét.

Szőke Péter, a Guzsalyas Egyesület elnöke elmondta,  2020-ban azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy felfedezzék a Békés megye pásztorművészeti örökségét, ennek egyik jelképe a kissárréti karikásostor.

A kondorosi Zahorecz Istvánné és férje héjnélküli olajtökmagot termelnek és abból készítenek hidegen sajtolt tökmagolajat.

Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke elmondta, szerettek volna létrehozni egy olyan helyi brandet, amely közös megjelenésre ad lehetőséget mindazoknak, akik hagyományos módon, kiváló minőségű helyi termékeket, feldolgozott élelmiszereket és kézműves portékákat állítanak elő. Ennek az alapja az első Megyenap volt, amikor megkeresték a termelőket. Minden év szeptemberének első szombatján ők adják a rendezvény legnagyobb részét. A Megyenap által hetvennél is több kistermelővel és kézművessel kerültek kapcsolatba.

Zalai Mihály hangsúlyozta, a közeljövőben szeretnék bővíteni a logó használóinak körét. Cél, hogy a vásárlók lássák, a régi tudás felhasználásával lehet értéket előállítani Békés megyében.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …