2024. április 26., péntek
FONTOS

Készen áll a kezdésre a Gyulai Várszínház

Győrött már zajlanak az Apor Vilmosról szóló előadás próbái – mondta el Elek Tibor a 3Témában.

A Gyulai Várszínház igazgatója kiemelte, a vértanú győri püspök történetét egy érdekesnek ígérkező előadáson mutatják be. Ez a gyulaiak számára különösen érdekes lehet, hiszen Apor Vilmos közel két évtizeden át szolgált gyulai plébánosként, egyedülálló módon itt szentelték püspökké is.

Elek Tibor hangsúlyozta, készen állnak a kezdésre, a korábbi évek bevált műsorstruktúrája nem változik, megőrzik az összművészeti jelleget, vagyis nem csak színházi programokat vonultatnak fel, hanem szerepet kap a zene és az irodalom is. A három színházi fesztivál idén is nagy érdeklődésre tarthat számot. A Shakespeare Fesztivál most átiratokat és paródiákat mutat be túlnyomórészt hazai teátrumok közreműködésével. Augusztusban az Erdélyi hét mellett Tamási Áron napokat is rendeznek.

A Gyulai Várszínház öt, de ha a felolvasószínházi produkciót is ide számítjuk, akkor hat bemutatót visz színre. Ezek egyike a már említett Apor darab, mely a Mindenkinek mindene címet viseli.

A Kolozsvári Állami Magyar Színházzal közös produkció lesz a Bartók és Kodály első népdalgyűjtő útját felidéző “Az ifjú barbárok” című előadás. Vecsei H. Miklós művének ősbemutatóját ifj. Vidnyánszky Attila rendezi.

A Gyulai Várszínház saját bemutatója lesz a De mi lett a nővel? című előadás, amely Kiss Csaba Csehov műveiből írott darabjából készül, és három erdélyi színész lép fel benne.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …