2024. április 27., szombat
FONTOS

Szőke Damján lett Békés megye KicsiNagykövete

Tíz-tizenkét éves fiatalok számára hirdették meg a  Magyarság KicsiNagykövete versenyt, melynek megyei eredményhirdetését Gyulán, az Almásy kastély Stefánia szárnyában rendezték meg.

Az eseményen Görgényi Ernő polgármester elismerését fejezte ki a kultúra és a hagyományok iránt már ebben a korban érdeklődő fiatalok iránt, egyben hangsúlyozta, Gyula történelmi értékei méltó helyszínt biztosítanak a rendezvény számára.

Gaal Gergely országos főmentor kiemelte, ha valaki szereti a hazáját, akkor kevés nagyobb öröm lehet számára, minthogy tudja, országának van jövője. A jövő biztosítéka pedig az lehet, hogy vannak olyan tehetséges fiatalok, akik tovább viszik a nemzeti kultúrát.

Kovács József országgyűlési képviselő, a megyei program fővédnöke elmondta, a fiatalok olyan kérdéseket vizsgáltak, amelyek későbbi életükben is meghatározóak lesznek. hangsúlyozta, a pénteki napon mindenki győztesen távozhatott, mindenki kiválóan teljesített.

Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium miniszterhelyettese elmondta, a versenyre Borsod-Abaúj-Zemplén és Békés megyéből jelentkeztek a legtöbben. Csak ebből a két megyéből háromezren

A Békés megye KicsiNagykövete címet Szőke Damján, a Gyulai Dürer Albert Általános Iskola diákja érdemelte ki. Az országos döntőben is ő képviselheti majd Békés megyét.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …