2024. április 26., péntek
FONTOS

A közösség megerősítését szolgálja a Korapicnik

Többek között Pepe Manó műsora színesítette a már negyedik alkalommal életre hívott Korapicnik elnevezésű programot szombaton az Almásy-kastély parkjában.

Görgényi Ernő köszöntő beszédében kiemelte, a város és a civil szervezetek jó kapcsolatot ápolnak egymással. A polgármester kitért arra is, hogy egy település nemcsak a polgárok összességét jelenti, hanem az élő közösségeket is.

Rádi Katalin, a Korábban Érkeztem Alapítvány elnöke hangsúlyozta, Békés megyében európai szintű a koraszülött ellátás. Érintett szülőként tudja, hogy mennyit változott a helyzet ezen a területen az elmúlt 10 évben.

Abdulrahman Abdulrab Mohamed kiemelte, a szegedihez és a budapestihez hasonlóan zökkenőmentesen megy a koraszülöttmentés Békés megyében is. A mentőautó indulása óta közel 600 gyermeknek tudtak segíteni. Eddig 74 ezer kilométert tettek meg az autóval, és folyamatosan van munkájuk.

Az alapítvány elnöke elmondta, egy pályázat segítségével sikerült vásárolni egy kisebb teherautót. Ennek az a feladata, hogy adományokat szerezzenek hátrányos helyzetű családoknak, illetve különböző orvosi eszközöket tudjanak külföldről behozni kórházaknak, újszülött részlegeknek.

Elhangzott, a Korapicnik egyik legfőbb célja, hogy felhívják a figyelmet a koraszülöttekre, valamint arra, hogy van élet a koraszülött intenzív osztály után. Az esemény jó alkalmat teremtett arra is, hogy a gyerekek kortársaikkal, a szülők pedig egymással alakíthattak ki baráti kapcsolatokat. Emellett különböző műsorok és még csillámtetoválás is várta a kicsiket.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …