2024. április 30., kedd
FONTOS

Borúsak a kilátások, de a vártnál több a vendég Gyulán

Többen mennek külföldre, ezért kevesebb a belföldi vendég – erről szóltak a hírek a napokban, ugyanakkor a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ szerint kiemelkedő eredményt hozott a június, a belföldi vendégéjszakák száma ugyanis még a 2019-es adatokat is meghaladta.

A 3Témában Komoróczki Alizt, a Gyulai Turisztikai Kft ügyvezetőjét kérdeztük erről az ellentmondásról és a gyulai helyzetről.

Elmondta, alapvetően két csoportra oszthatók a helyi szálláshelyek. Az egyik szerint ugyan csökkent a forgalom, de úgy számolnak, jó lesz a július és az augusztus. A másik kategóriába tartozók szerint is gyengébb volt eddig az év, ők viszont idén nem számítanak jelentős fellendülésre.

Komoróczki Aliz hangsúlyozta, 2022 első öt hónapjában 143 ezer vendégéjszakát töltöttek el a vendégek a városban. Ez 25 százalékkal kevesebb, mint 2019-ben, de jobb annál, mint amivel eredetileg terveztek. A  cég ugyanis 35 százalékos elmaradással számolt a 2019-es csúcsévhez képest. A tapasztalatok szerint a vendégkörben is érzékelhető változás, idén kevesebb gyermekes család érkezett a városba, újra nagyobb számban vannak viszont jelen az idősebbek.

Az ágazat jövőjével kapcsolatban sokan borúlátó jövőképet fogalmaznak meg. Komoróczki Aliz azt mondta, a turizmushoz kapcsolódó szervezetek részéről általános véleményként fogalmazható meg, hogy próbálnak alkalmazkodni a változásokhoz, de senki sem számít könnyű időszakra.

Nézze meg ezt is:

Tanyanapot tartottak a Kálváriánál

  Nótaszótól volt hangos szombat délután a Kálvária domb melletti terület. A korábbi tanyanapok után …