2022. augusztus 14., vasárnap
FONTOS

Becsapta a “tábornok” a csabai hölgyet

Egy magát tábornoknak kiadó ismeretlen csapott be egy békéscsabai nőt. Romantikus üzeneteket küldött neki és több részletben összesen 8 millió forintot csalt ki tőle. A rendőrség kéri, hogy senki ne dőljön be a hasonló üzeneteknek!

Csalás miatt tett feljelentést egy békéscsabai nő 2022. július 5-én, a Békéscsabai Rendőrkapitányságon.

Elmondta, hogy körülbelül három hónappal ezelőtt egy idegen ismerősnek jelölte őt az egyik közösségi oldalon. Azt írta neki, hogy külföldön békemisszióban szolgálatot teljesítő tábornok, és látta a fényképeit, amelyek alapján első látásra belé szeretett. Elpanaszolta, hogy át akarják helyezni egy olyan országba, ahol sokan halnak meg, és ő már oda nem akar menni, a nyugdíjazását kérte. Ez azonban hosszas ügyintézést igényel, és pénz kell hozzá, a számlájához azonban nem tud hozzáférni. Viszont ha a nő segít neki, és nyugdíjba tud vonulni, Magyarországra jön, a nőhöz költözik, együtt fognak élni és visszafizeti a kapott összeget. Több részletben 8 millió forintnak megfelelő eurót kért a nőtől, az összegek megérkezését hivatalosnak látszó iratokkal e-mailben vissza is igazolta. A nő banki hiteleket vett fel azért, hogy fizetni tudjon. Végül, amikor családon belül is próbált kölcsönhöz jutni, a fia szembesítette vele, hogy csalás áldozata lett.

Az ilyen és ehhez hasonló úgynevezett romantikus csalásokról az interneten egy egyszerű kulcsszavas kereséssel nagyon sok hírt, információt, figyelemfelhívást, bűnmegelőzési tartalmat lehet találni. Olvassanak korábbi esetekről, hívják fel ezekre a rokonaik, barátaik figyelmét is! A legfontosabb, hogy ne teljesítsék a pénzt kérő idegenek kéréseit! Semmiféleképpen ne utaljanak nekik pénzt és ne adják meg a bankszámlájuk, bankkártyájuk adatait! Legyen gyanús, ha valaki személyes találkozás nélkül, néhány üzenetváltás után azt állítja, hogy szerelmes és közös életet ígér. Nagy ára lehet annak, ha valakiben feltétel nélkül megbíznak.

Nézze meg ezt is:

Egyházi szervezetek mögé rejtőzött a bűnbanda

  Az állami költségvetésnek 8 milliárd forint kárt okozó bűnszervezetre csapott le a NAV a …