2024. május 4., szombat
FONTOS

Július elsejétől 20 százalékkal emelkedett a térítési díj a Gyulakonyhánál

Módosították a legutóbbi képviselő-testületi ülésen a nevelési-oktatási intézményekben biztosított gyermekétkeztetésről és az ellátás igénybevételéért fizetendő étkezési térítési díjakról szóló önkormányzati rendeletet. 2020. január elseje óta nem történt emelés. Az azóta eltelt időszakban viszont jelentős nyersanyag-áremelkedés történt.

A grémium elfogadta a rendelet módosítását, így július elsejétől lépett hatályba a 20 százalékos áremelkedés. Ambrus György, a Gyulakonyha ügyvezetője kiemelte, fontos volt számukra az emelés, hogy azt a minőséget és mennyiséget tudják biztosítani, amit eddig is a gyermek, valamint az idős étkeztetésben.

Június 29-én volt egy műszaki bejárás az egykori relégyár épületében, ahova hamarosan a Gyulakonyha költözik. Jelenleg a konyhában folyik az aljzatbetonozás.

Ambrus György kiemelte, Gyulán Békés megye legmodernebb közétkeztetési konyháját építik. Az ügyvezető hangsúlyozta, az országban az első 10 között lesznek, mert XXI. századi technológiával, nagy térrel és olyan élelmiszerbiztonsági feltételekkel tudnak dolgozni, ahol megfogalmazása szerint a jót még jobban fogják ellátni.

Nézze meg ezt is:

Újra kiadták “A gyulai Józsefváros története” című kötetet

    Két témában tartott sajtótájékoztatót Gyulai Évszázadok Alapítvány és a Gyulai Városbarátok Köre. Durkó …