2024. április 19., péntek
FONTOS

A Kelet-békési térségben négy helyen újultak meg útszakaszok

Harmadik éve a Magyar Falu Program segítségével végez útfelújításokat a Magyar Közút.

Így több szakasz újult 2022-ben is.Térségünkben négy útszakaszon dolgoztak a szakemberek. A munkálatok a kötegyáni bekötő út mellett Okány belterületét, a Szeghalom-Vésztő szakaszt, valamint a képeinken található Kötegyán-Méhkerék összekötő utat is érintették.

A munkát április elején kezdték, és augusztus 10-én be is fejezték. Az utolsó mozzanat a patkaépítés volt a Szeghalom-Vésztő szakaszon. A terv szerint 11 projekt készült volna el Békés megyében. Az emelkedő költségek miatt viszont csak kilencet tudtak megcsinálni, kettőt átütemeztek 2023-ra.

Az elmúlt években egyre nagyobb volumenű útfelújítások valósulhattak meg az állami, a Magyar Közút által kezelt utakon. Az országban idén eddig 523 kilométernyi úton már végeztek a kivitelezők a munkákkal és további 493 kilométernyi szakaszon jelenleg is dolgoznak a szakemberek. Tehát év végéig több mint 1000 kilométernyi útszakaszt érintenek majd ezek a munkák.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …