2024. április 27., szombat
FONTOS

Béres Attila műveiből tartottak irodalmi estet a könyvtárban

Szeptember 8-a Mogyoróssy János születésnapja. A gyulai könyvtár életében már hagyománynak számít, hogy ezen a napon mintegy tisztelegve az alapító munkássága előtt ingyenes beiratkozást tartanak.

Emellett egy irodalmi esttel is készültek a szervezők. Az eseményre Béres Attila író, költő, forgatókönyvíró saját munkáiból készített válogatását mutatta be az érdeklődőknek. A rendezvényen Steigerwald Réka működött közre. Az est házigazdájaként Durkó Károly beszélgetett az alkotóval.

Béres Attila 17 éves kora óta ír, az évek alatt számos műfajban kipróbálta magát a versektől kezdve a novellákon át egészen a színházi és filmes forgatókönyvírásig. Egyik legemlékezetesebb munkájának az Egri Csillagok musicalt tartja, ami idén ünnepelte a 25. évét. Ehhez kapcsolódóan elmondta, ritkaságnak számít, hogy egy színdarabot, kihagyás nélkül ennyi éven át műsoron tartsanak. A gyulai irodalmi estre egy vegyes válogatással érkezett.

Béres Attila elmondta, jelenleg egy novellásköteten dolgozik, mely az 50-es években játszódik, és egy gyerek szemszögéből mutatja be a józsefvárosi emberek életét.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …