2024. április 26., péntek
FONTOS

Hónapokkal hamarabb átadhatják az új körforgalmat

Véget értek a “föld alatti” munkák, a következő hetekben a felszínen is látványos előrelépést tapasztalhatnak a városi sportcsarnok mellett haladók.

Az új körforgalmat közel 300 millió forintból építik meg. a kedd délelőtti, helyszíni sajtótájékoztatón elhangzott, ebben a kereszteződésben már több súlyos baleset történt. Kónya István és Mittag Mónika önkormányzati képviselő arról beszélt, hogy a nagy forgalmat bonyolító kereszteződés megújítása kiemelten fontos feladat.

Görgényi Ernő polgármester emlékeztetett, közel 12 éve kezdeményezték ezt a projektet, melyet végül állami forrásból, önkormányzati önerő bevonása nélkül valósíthatnak meg.

Kovács József országgyűlési képviselő kiemelte, ez az út nem csak a gyulaiak számára fontos, hiszen a megye észak-keleti régiója, így többek között a méhkeréki határátkelő irányába is jelentős forgalom zajlik itt.

A beruházás állásáról Povázsai Pál, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt irodavezetője beszélt. Úgy fogalmazott, most jött el az az idő, amikor már a földfelszín felett is látványos munkát végezhetnek.

A beruházás befejezésének eredeti határideje jövő május lett volna, de ennél várhatóan jóval hamarabb elkészülnek a kivitelezők. Ha minden jól alakul, az idei év végén már a végleges körforgalmat használhatják a közlekedők.

Nézze meg ezt is:

A költészetet ünnepelték a Pánczélban

  Hatodik éve rendeznek költészet napi programot a Pánczél Imre intézményben. A napokban az itt …