2024. május 24., péntek
FONTOS

Egy nap alatt három baleset történt elsőbbségadás elmulasztása miatt

 

Békés megyében 2022. szeptember 14-én három személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre.

Békéscsabán, a Lencsési úton 9 óra 15 perc körül egy személygépkocsi vezetője nem adott elsőbbséget egy kerékpárúton közlekedő biciklisnek és elütötte. A balesetben a nő nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Nem sokkal később hasonló baleset történt Békéscsabán, a Bartók Béla út és az Erkel utca kereszteződésében is, ott 10 óra 30 perc körül egy autós szintén elmulasztott elsőbbséget adni egy kerékpárosnak. Nekiütközött, a mentők a biciklis férfit könnyű sérüléssel vitték kórházba.

Négy órával később Orosházán, a Táncsics Mihály utca és az Eszperantó utca kereszteződésében pedig egy kerékpárral közlekedő nő volt figyelmetlen, nem adta meg az elsőbbséget egy személyautó vezetőjének és összeütköztek. A biciklis elesett és könnyebben megsérült.

Békés megyében az idei év első hét hónapjában 255 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt. Közülük a legtöbbször, 94 alkalommal az elsőbbségadás elmulasztása miatt történt meg a szerencsétlenség, tehát ez a szabálysértés a vezető baleseti ok.

A rendőrség kéri a közlekedőket, hogy figyeljenek jobban! Tartsák be a szabályokat, a kereszteződéseknél pedig legyenek különösen körültekintőek!

Nézze meg ezt is:

Gyalogátkelőhelyen ütött el lányt egy autós Békéscsabán

  A férfi nem állt meg, elhajtott. Négyen utaztak vele, a nők először nem értették, …