2024. április 26., péntek
FONTOS

Megkezdődött a 22. Gyulai Pálinkafesztivált

Csütörtökön a Pálinka lovagrendek felvonulásával kezdődött a 22. Gyulai Pálinkafesztivál. A hivatalos megnyitó előtt mazsorettek műsora szórakoztatta a közönséget a várkertben.

A kiállítók közül volt, aki Domaszékről érkezett a rendezvényre és tradicionális pálinkákat hozott magával.

Bora Imre, a pálinkafesztivál igazgatója elmondta, nagyon örülnek, hogy ilyen szép helyszínen, a gyulai várkertben rendezhetik meg ezt a rendezvényt.

Kozsuch Kornél, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés Megyei elnöke hangsúlyozta, Magyarország nemzeti itala a pálinka. Az Agrárkamarának fontos feladata a nemzeti értékek ápolása.

Az eseményen Takács Árpád főispán Gyula szerepét kiemelt fontosságúnak nevezte ma Magyarországon.

Görgényi Ernő polgármester hangsúlyozta, a háború és a pandémia okozta gazdasági válság sok mindenkinek jelent rendkívüli nehézséget, de ez a fesztivál létezni fog.

Kovács József országgyűlési képviselő felelevenítette a rendezvény kezdeti pillanatait. Elmondta, amikor legelső alkalommal megrendezték az eseményt, akkor még a Kisüsti Pálinkafesztivál nevet viselte, és a pálinka még nem szerepelt a hungarikumok között. Azóta viszont nagy utat jártak be.

Jakab István, a Magyar Országgyűlés alelnöke beszédében elmondta, nemzeti italunk, a pálinka úgy köt össze bennünket, mint magyarságunk, melyre büszkék vagyunk határon innen és túl.

A rendezvény programjai szombat estig tartanak.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …