2024. május 2., csütörtök
FONTOS

Az ökotudatosságot erősítik az implomos diákoknál

A hagyományokhoz híven minden év szeptember 23-án az intézmény névadójára, Implom Józsefre emlékeznek a nyelvész-történész nevét viselő gyulai általános iskolában.

Az alma mater márciusban érdemelte ki az örökös ökoiskola címet, melyet szeptember elseje óta használhat. A tanév során a szelektív hulladékgyűjtésre, ökotudatosságra, újrahasznosításra nevelik a diákokat. A felső osztályos fiatalok számára öko kihívásokat fogalmaztak meg, 10 dolog, amit a Földért tehetsz címmel. Volt olyan osztály, amely egy kerékpár túra során szemetet gyűjtött a Szanazugba vezető úton.

Az alsós diákok egy hat állomásból álló, ökotudatosságra nevelő feladatsoron vettek részt. A fiatalok fontosnak tartják, hogy élhetőbb legyen a környezetük.

A diákok az iskola aulájában a szelektív hulladékgyűjtésről szerezhettek új információkat, míg az udvaron többek között aszfaltfestés várta őket. A nap folyamán azt is megtanulhatták, hogy a kertben keletkező hulladékot nem elégetni kell, hanem érdemes komposztálni, mert így a talaj tápanyagtartalmát is javíthatjuk, ráadásul a levegőt sem szennyezzük. A gyerekek megtanulták, hogy készül a komposzt.

Az iskola névadója, Implom József élete során azt bizonyította, hogy a hagyományok ápolása mellett fontos alkalmazkodni a kor kihívásaihoz, a változásokhoz.

Az öko iskola abban különbözik egy átlagostól, hogy nemcsak a tanításban érvényesülnek a környezeti nevelés, a fenntarthatóság pedagógiai elvei, hanem ezek az iskolai élet minden területét átszövik, mindennapi gyakorlatként alkalmazzák. Ezzel alakítják ki a környezettudatos szemléletet.

Nézze meg ezt is:

Bokrétaünnep a Magvetőben

    Hétfőn a Magvető református iskola épülő tornaterménél rendeztek bokrétaünnepet abból az alkalomból, hogy …