2024. április 27., szombat
FONTOS

A közúthálózat állapotáról és munkaerőpiaci helyzetről is szó volt a legutóbbi megyegyűlésen

 

A legutóbbi megyegyűlésen bemutatkozott Vörös Ferenc, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság új megbízott vezetője. A közgyűlés támogatta a kinevezését.

Az eseményen részt vett Balogh János országos rendőrfőkapitány, aki kiemelte, lassan betelik az a határvadász-állomány, amelyet Békés megyére terveztek. Hozzátette, ez is mutatja, hogy a határőri tradíciók nem vesztek el, sőt egyre erősebben élednek újra.

Az ülésen szó volt a megye munkaerő-piaci helyzetéről is. A regisztrált munkanélküliek száma 2011-hez képest jelentősen kevesebb lett, az akkori 28 ezerről az idei év első negyedévére 11 ezerre csökkent.

A grémium a megyei közúthálózat helyzetéről, annak állapotáról, a fejlesztési tervekről, azok megvalósításának ütemezéséről, valamint a folyamatban lévő fejlesztések helyzetéről is tájékoztatást kapott. Elhangzott, Békés megyében évente nagyjából 100 kilométer közút felújítására lenne szükség ahhoz, hogy amikor az utak állapota elért egy viszonylagos jó állapotot, akkor azt fenn is lehessen tartani.

Zalai Mihály elmondta, az M44-es befejezése nincs veszélyben, az autóút folytatását nem függesztették fel. A Kecskemét környéki szakasz építése 2025 év elejére várhatóan megvalósul, és így gyakorlatilag végig gyorsforgalmi úthálózat köti majd össze Békéscsabát a fővárossal.

A megyegyűlésen döntés született a Bursa Hungarica felsőoktatási ösztöndíjpályázatról is. A megyei önkormányzat jövőre is csatlakozik a pályázathoz, erre minden évben hét és fél millió forintot tud biztosítani a költségvetésből.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …