2024. április 26., péntek
FONTOS

Az időjárás változásával a rendőrség a biztonságos közlekedésre figyelmeztet

Ősszel, amikor megváltozik az időjárás, közlekedési, baleset-megelőzési tanácsokat adnak a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai.

Gyakrabban előfordul, hogy sötétben, szürkületben kell közlekedni, valamint sűrűbben csapadékos az időjárás és még köd is lehetséges. Ezek az időjárási tényezők mind megnehezítik a közúti közlekedést.

Nemcsak télen, hanem ősszel is lényeges az, hogy nézessük át szerelővel az autónkat. Érdemes megnézni, van-e elegendő ablakmosó folyadék a járműben ahhoz, hogy letisztítsuk a szélvédőt. Előfordulhat, hogy esős, sáros időben többször kell menet közben használjuk ahhoz, hogy jól lássunk. Elindulás előtt érdemes letakarítani a lámpákat, fényszórókat.

A kerékpárosok esetében is fontos a láthatóság. A jó fényt adó prizmák, valamint a működő első és hátsó lámpák használata elengedhetetlen. Erre is felhívják majd a figyelmet az immár 17.  “Megvilágosodás napja” elnevezésű akción.

A program során szeptember 30-án, Gyulán három olyan kerékpár szervíz is lesz, ahol kedvezményesen lehet majd megvásárolni a kétkerekűekre a láthatóságot segítő tartozékokat. Aznap késő délután a gyulai várnál várják a kerékpárosokat, hogy 7 órakor egy példamutató, esti biciklizésre induljanak a városban.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …