2024. április 19., péntek
FONTOS

Mátyás királyos mesékkel versenyeztek a diákok

Benedek Elek születésnapján, szeptember 30-án rendezték meg a Mátyás király – megyei monda – és mesemondó versenyt a gyulai vár lovagtermében.

A megmérettetésen 4. és 5. osztályos diákok vettek részt, akik Gyula mellett Elekről és Gyomaendrődről érkeztek.

Putnoki Boglárka a gyomaendrődi Szent Gellért Katolikus Általános Iskolából érkezett a versenyre. A felkészülés során a hangsúlyozásra és a szünetekre fektetett nagy hangsúlyt.

A mese világnapján megrendezett esemény eredetileg vers-és prózamondó versenyként indult, majd már csak az utóbbi maradt meg. Ekkor vették észre a szervezők, hogy sokan mondanak Mátyás királyos meséket.

A 21 diákot egy három tagból álló zsűri értékelte. Harangozó Imre tanár, néprajzkutató, mesemondó, Varga Enikő magyar szakos tanár, illetve Japport Ferencné nyugalmazott óvodapedagógus, a Bizseri Bábcsoport vezetője.

A negyedik osztályosoknál Avramucz Lily, míg az ötödikesek között Sárosi Tamás bizonyult a legjobbnak. A gyerekek az előadásuk után tárlatvezetésen ismerkedhettek a vár történelmével.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …