2024. április 27., szombat
FONTOS

Teljesen átalakul a tér a gyulai sportcsarnoknál

Jó ütemben halad a körforgalom építése az Eötvös és a Nürnbergi utcák találkozásánál.

A két közterület itt az állami fenntartású közúttal találkozik, ezért a beruházást sem önkormányzati forrásokból végzik. A tervek szerint a projektet csak jövő tavasszal kell befejezni, és jó eséllyel lesznek olyan munkálatok, melyek akkorra készülnek el, de magát az elliptikus ívű körforgalmat már nagy eséllyel idén használatba vehetik az itt közlekedők.

Kónya István alpolgármester erről is beszélt 3Téma című műsorunkban, de arra is kitért, hogyan változhat meg teljesen a tér arculata. A rendszerváltás idején a mai sportcsarnok helyén még három nádtetős parasztház állt, és az Eötvös utca sem kanyarban végződött, most körforgalom épül, hamarosan pedig a még üresen álló területen is jelentős változás várható.

Kónya István beszélt a körzeteket érintő önkormányzati fejlesztésekről is. Úgy vélekedett, a most zajló projekteket biztosan befejezik, de az energiaárak jelentős emelkedése miatt a következő időszakban csak visszafogottabban terveznek.

Kónya István emlékeztetett, 2022-ben Kodály emlékév van, ezért Erkel Ferenc november hetedikei évfordulójához közeledve tartanak érdekesnek ígérkező programokat az Erkel társaság közreműködésével.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …