2024. április 26., péntek
FONTOS

Harmincketten vehettek át Bay Zoltán ösztöndíjat Gyulán

32 gyulai, vagy Gyulán tanuló fiatal vehetett át Bay Zoltán tanulmányi ösztöndíjat péntek délután a városháza dísztermében.

Az önkormányzati kezdeményezésű ösztöndíjprogrammal a kiemelkedően tehetséges középiskolai tanulók, valamint főiskolai, egyetemi hallgatók tanulmányait támogatja a város annak érdekében, hogy friss diplomás munkavállalóként Gyulán telepedjenek le, és helyezkedjenek el. Görgényi Ernő polgármester köszöntő beszédében kiemelte, a tanulás, a tudás a legjobb befektetés a diákok és a közösség számára egyaránt.

Az ösztöndíj névadójául nemcsak azért választották Bay Zoltánt, mert Gyulaváriban született, és így a világon a legismertebb gyulai, hanem mert az ő élettörténete fordulatokkal teli és rendkívül tanulságos. Az az értékrend, amit az egykori fizikus képviselt, jó például szolgál mindenki számára. Erősen kötődött szülőföldjéhez, végakarata szerint hamvait hazaszállították, és Gyulaváriban temették el.

Mátyási Zsombor az Erkel Ferenc Gimnáziumban végig kitűnő tanulmányi eredménnyel végzett, jelenleg a veszprémi Pannon Egyetem másodéves hallgatója. Az első évet évfolyamelsőként zárta vegyészmérnök szakon.

A támogatást elnyerő tanulmányi területek széleskörűek. Az ösztöndíjasok között van filmtudománnyal, nemzetközi gazdálkodással, alkalmazott közgazdaságtannal, gazdaság- és pénzügy-matematikai elemzéssel, valamint pszichológiával foglalkozó diák is.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …