2024. július 21., vasárnap
FONTOS

A helyszínen hagyott iratai vezettek az emberöléssel gyanúsított férfihez

A Békés Megyei Főügyészség emberölés bűntette miatt a letartóztatását kezdeményezte annak a többszörösen büntetett előéletű 25 éves mezőhegyesi férfinek, aki a bűncselekmény helyszínén elhagyta az iratait.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2022. november 3-ára virradó éjjel Mezőhegyesen együtt italozott a 44 éves sértettel. Éjfél előtt együtt indultak haza, amikor Mezőhegyes erdős területén összevitatkoztak, majd a férfi olyan súlyosan bántalmazta a sértettet, hogy a helyszínen életét vesztette. A gyanúsított ezután hazament, benzint vett magához, majd a tetthelyre visszament, ahol a sértett holttestét felgyújtotta. A gyanúsított a helyszín közelében elhagyta a pénztárcáját, amelyben talált iratok vezettek a nyomára.

A férfit a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság 2022. november 3-án emberölés bűntette miatt gyanúsítottként vonta felelősségre, amely bűncselekmény elkövetője 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

A Békés Megyei Főügyészség azért kezdeményezte a férfi letartóztatását, mert a 15 évig terjedő szabadságvesztésre tekintettel fennáll a férfi esetében a szökés, elrejtőzés veszélye. Tartani lehet attól is az eljárás kezdeti szakaszában, hogy a férfi szabadlábon a bizonyítékok manipulálásával, a tanúk befolyásolásával a bizonyítás eredményességét veszélyeztetné. Büntetett előéletére is tekintettel fennáll a bűnismétlés veszélye is.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványával egyetértett és a mai napon egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását. A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezést nem jelentettek be, azt az ügyeletes ügyész is tudomásul vette, így véglegessé vált.

Nézze meg ezt is:

Négy fotóklub állított ki a Szent Miklós parkban

  Tűz és Víz címmel két magyarországi és két romániai fotóklubnak nyílt szabadtéri kiállítása a …