2024. április 27., szombat
FONTOS

70 fát ültetnek ki a napokban Gyulán

Ezekben a napokban hetven, a városi körülményeket jól tűrő, már életerős sorfát ültetnek ki a Közüzemi Kft szakemberei Gyula közterületein.
A város egy sikeres pályázatnak köszönhetően szerezhette be a növényeket, melyekhez támasztókarót, takarómulcsot és védőrácsot is biztosítottak. A támogatott településnek kötelezettséget kellett vállalnia az adományozott fák legalább 7 évig tartó gondozására, szükség esetén pótlására is, pénzbeli önerőt ugyanakkor nem kellett bizTosítani. A növényekből a város több pontjára is jutott, a Paradicsomi lakótelepen az Orgona sétányon huszonhat hársat ültettek el.
A növények kiültetésénél több szempontot is figyelembe kellett venni, az egyik például az, hogy a méretessé váló fák felett ne legyen légvezeték.
A pénteki sajtótájékoztatón Görgényi Ernő polgármester nemcsak a pályázati program részleteiről is beszélt, hanem emlékeztetett, a városban évek óta tudatosan erősítik a város zöld állományát, ezzel kapcsolatban pedig a helyi lakosság szemléletét is igyekeznek formálni.
Az őszi időszakban több helyen az ültetést, majd azt követően az utógondozást a települések közösségi program keretében végzik el. A faültetéshez oktatási program is kapcsolódik, ezt a Galbácskerti óvodában tartják meg.

Gyulán a következő helyszíneken ültetik el a program keretében kapott 70 fát:
Galbácskerti Óvoda 2 db kőris
Béke Sugárúti Óvoda 3 db juhar
Gyulavári Óvoda 2 db kőris
Mágocsi Úti Óvoda 1 db hárs
Törökzugi ltp.és Leiningen u. 8 db hárs
6 db juhar
5 db kőris
Paradicsomi ltp. és Orgona sétány 26 db hárs
Wesselényi tó – Kiss Ernő u. 5 db juhar
Erkel-tó 3 db kőris
Rákóczi-tó 6 db kőris
Hősök tava 3 db kőris

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …