2024. április 27., szombat
FONTOS

Aranyfa díjat nyert Gyula a Virágos Magyarország versenyen

A hírről Görgényi Ernő polgármester közösségi oldalán számolt be, ott úgy fogalmazott: a minőségi díjat, melyet a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemen vehettem át, először 2018-ban érdemeltük ki a 2008 és 2018 között végzett szakmai munkáért, az idei évben pedig újból megkaptuk.
Ezt a díjat olyan település kaphatja, amely folyamatosan fejlődik,
?már minden rangos díjat megkapott és
?nemzetközi színvonalú zöldfelületekkel rendelkezik.
Az Aranyfa díjat 3 évente adják ki, az idén két város, Gyula és Balatonfüred érdemelte ki.
Gyula városa évről-évre kiemelt figyelmet fordít virágosításra, parkosításra, idén Szászné dr. Várkonyi Adrienn főkertész asszony vezetésével a kertészek 45.000 egynyári virágot ültettek el közterületeinken és további mintegy 10.000 növényt a Várfürdőben, ezek mellett 27 virágoszlopot helyeztek ki városszerte.
A Virágos Magyarország versenyen nem csak a zöldfelületeink minőségét értékelik, hanem megvizsgálják mennyire tartjuk szem előtt a környezetvédelmi, klímatudatossági és fenntarthatósági szempontokat is. Az értékelés során fontos szempont a közösségi részvétel és városunk turisztikai vonzereje is.
Törekvéseink korábban sem maradtak elismerés nélkül – a versenyen 2005. óta, szinte minden évben díjazzák Gyula városának szépségét. A 2007-es országos I. helyezés és az azt követő 2008. évi Európai Virágos Városok és Falvak versenyében (Entente Florale Europe) megszerzett ezüst minősítés után 2013-ban másodszor is Gyulát választották Magyarország legvirágosabb városának, ennek megfelelően 2014-ben mi képviselhettük hazánkat az Európai Virágos Városok és Falvak versenyében, ahol elnyertük a lehető legjobb, arany minősítést.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …