2024. április 27., szombat
FONTOS

Hétköznap is lesznek adventi programok Gyulán

Gyula nyitva van – hallhattuk az elmúlt hetekben, hogy más városokkal ellentétben a fürdőváros a téli időszakban sem szünetelteti legfontosabb attrakcióit, és már az adventi időszak is megfelel ennek a tételnek, hiszen 2022-ben nemcsak a hétvégéken, hanem még a hétköznapokra is kínál programokat a gyulai Erkel Ferenc Művelődési Központ és a Gyulai Várszínház. Fábián Tamás a 3Témában a november 27-től kezdődő programsorozatról is beszélt.

Ezek közül idén is az advent első vasárnapi gyertyagyújtás a legkiemelkedőbb. Aznap délelőtt tíztől este 7 óráig adventi vásár is várja az embereket a Harruckern téren. Közel 15 kézműves és több helyi oktatási intézmény kínál majd többek között karácsonyi díszeket és forró italokat. A színpadi produkciók 15 órakor indulnak.
Az adventi eseménysorozatból az Almásy-kastély sem marad ki, a programok mellett itt a jótékonyság kap főszerepet.

Ahogy a kastély esetében, úgy a Stefánia-szárnynál is fontos szempont volt, hogy a város megtérülő, fenntartható beruházást valósítson meg. Ez, úgy tűnik, teljesül, legalábbis Fábián Tamás szavaiból az derült ki, hogy folyamatosak a rendezvények az épületszárnyban, még ballagási ebédet is tartottak itt.

Fábián Tamás elmondta, tisztában vannak azzal, hogy a város turisztikai szereplői is azt várják tőlük, hogy folyamatosak legyenek a szolgáltatások, és ők maguk is azon vannak, hogy működhessenek a következő hónapokban , és persze működni fognak. A télen egyetlen olyan nap lesz, amikor a nyitva tartás nem valósul meg a tervezett módon, ez pedig december 24-e.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …