2024. április 26., péntek
FONTOS

Újra kinyitott a gyulai könyvtár

Novembertől lezárták a gyulai könyvtár emeletét, és bár a látogatók ide is feljöhetnek, ezt csak kabátban érdemes megtenniük, mert itt takarékossági okokból temperáló fűtés megy, vagyis nagyjából tizenöt fokot tartanak.

Az elmúlt hetekben a földszinten sem volt meleg, az igazgatási szünethez igazodva a bibliotéka ezen időszak alatt zárva tartott, és csak hétfőn nyitotta meg újra kapuit.

Mostmár minden szolgáltatás elérhető, persze a felső szinten csak kabátban érdemes könyveket válogatni, a földszinten viszont minden adott ahhoz, hogy a látogatók akár hosszabb időt is kényelmesen eltöltsenek itt, hiszen a hőmérséklet kellemes, és lehetőség van minden olyan tevékenységre, mely korábban elérhető volt.

Teljes kapacitással működik a felújított gyermekkönyvtár is, mely a könyvek kölcsönzése mellett egyre inkább kezd közösségi térré válni, egyszóval hétfőtől visszatért az élet az épület falai közé. Dézsi János elmondta, bíznak benne, hogy amint tavasszal enyhébb lesz az időjárás, akkor egyre több olyan rendezvény visszatérhet, melyek korábban meghatározóak voltak a könyvtár életében.

Egyrészt szeretnék visszaállítani az emeleten a korábban megszokott szolgáltatásokat, másrészt pedig újra megtartanák a rendezvényeket is, vagyis újra lenne lehetőség olyan programokra, melyek immár elsősorban a felnőtteknek szólnak, nem pedig a gyermekeknek. Az elmúlt években a könyvtárban is hozzászoktak az újfajta kihívásokhoz, hiszen előbb a koronavírus járvány miatt kellett átszervezni a működést, és új, innovatív megoldásokat találni arra, hogy a szolgáltatások valamilyen formában mégiscsak elérhetők legyenek.

Most az energiaárak emelkedése miatt kell takarékoskodni, de a negatív hatások ellenére sem lehet azt mondani, hogy jelentősen csökkent volna a látogatók száma.

 

Nézze meg ezt is:

Testületi ülés: jó évet zártak az önkormányzati cégek

    A Dobos István utca egyirányú szakaszát szeretné a kerékpárosok számára kétirányúvá változtatni Vigné …